A 2013-as Szent István Emlékév ünnepi záró programja pénteken délután a Nemzeti Emlékhelyen volt, ahol a tisztelgő főhajtáson a város és a megye vezetői mellett jelen volt Áder János köztársasági elnök is. Az eseményen résztvevők Vakler Anna népi énekes és Cserhalmi György Kossuth-díjas színművésznek tekinthették meg ünnepi műsorát több mint ezer diák közreműködésével. Ezt követően a köztársasági elnök, a város, a megye és a történelmi egyházak vezetői is mécsest helyeztek el államalapító királyunk sírjánál, majd a Vörösmarty Színházban kezdődött ünnepi műsor.

Tovább


Kiállítás nyílt az Emlékévben készült fényképekből a Szent István Művelődési Házban. Simon Erika és Kiss László fotóiból összesen hat tablón, mintegy 300 képet állítottak ki filmcsík szerűen.

Tovább

 Egész napos programsorozattal ünnepli a város a Szent István Emlékév lezárását december 20-án. Számos kulturális programot rendeznek a Szent István Művelődési Házban, a Vörösmarty Színházban, a Nemzeti Emlékhelyen és a Zichy színpadon is. December 20-án a városba látogat Áder János köztársasági elnök, aki 17 órakor mond köszöntőt a színházban rendezett ünnepi esten.
Forgalomkorlátozások december 20-án

Tovább
 A Székesfehérvári Nemzeti Emlékhely ápolására, megóvására és bemutatására szolgáló Árpád- ház Program támogatásáról döntött legutóbbi ülésén a Kormány. A kiemelkedően fontos örökségünk védelmében induló program tudományos kutatást és fejlesztéseket is tartalmaz.
Tovább


Több, mint 38 kilométeres magasságból készített képek is láthatók azon a kiállításon, melynek a Szabadművelődés Háza ad otthont. A fotókat azok a meteorológiai ballonok készítették, melyeket a Szent István Emlékév jegyében, a nyár elején indítottak útnak Fehérvárról.

Tovább

 A Szent IStván Emlékév jegyében Dévay József XIX. századi magánkönyvtárának kincseiből nyílt kiállítás a Városháza I. emeleti aulájában. A könyvek a Vörösmarty Mihály Könyvtár muzeális gyűjteményéből származnak.
Tovább

A Városházán fogadta a város polgármestere az augusztusi ünnepségek technikai lebonyolításában részt vett szervezetek képviselőit. Köszönetet mondott munkájukért,amellyel a Szent István Emlékév méltó megünneplését segítették elő.
Tovább

Az Öreghegyi Disputa vendége Székesfehérvár polgármestere volt, akivel Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélgetett a Szent István Emlékév tapasztalatairól és eredményeiről.
Tovább

Eseménynaptár

2024 Július

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
27
8
9
10
11
12
13
14
28
15
16
17
18
19
20
21
29
22
23
24
25
26
27
28
30
29
30
31
    
31