Köszönet az augusztusi programok szervezőinek
A Városházán fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester az augusztusi ünnepségek technikai lebonyolításában részt vett szervezetek képviselőit. Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott munkájukért,amellyel a Szent István Emlékév méltó megünneplését segítették elő. A köszönetnyilvánítás alkalmával ismertették az Echo Innovációs Műhely Emlékévhez kapcsolódó felmérését is.  

Székesfehérvár polgármestere a Szent István Emlékév lebonyolításában részt vett szervezetek vezetőit arra kérte, hogy köszönetét tolmácsolják kollégáiknak is. dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy az emlékév ünnepségei alapjaiban változtatták meg a fehérváriak városról kialakult képét. „Augusztusban a késő esti órákban is élettel telt meg a Belváros, Fehérvár szinte mediterrán városokra hasonlított.”- emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy a sikeres szervezéshez sok száz ember megfeszített munkájára volt szükség.

 Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak, a Médiacentrumnak, a Turisztikai Kft-nek, a Szent István Művelődési Háznak, a Vörösmarty Színháznak, a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek, a Királyi Napok Néptáncfesztivál szervezőinek, az ART Kulturális Egyesületnek és a Szabadművelődés Házának is.
A köszönetnyilvánítás alkalmával ismertették azt a kutatást is, amelyet 2013 szeptemberében készített az Echo Innovációs Műhely adatfelvételi részlege az Emlékév kapcsán. Az Alba Radar kutatás 300 fő telefonos megkérdezésével zajlott 2013. szeptember 13-15. között. Az Echo Innovációs Műhely adatfelvételi munkatársai négy kérdéskört vizsgáltak: Hallott-e az emlékévről?; Milyen emlékév kerül megrendezésre?; Egyetért-e a Szent István emlékévvel?; Mennyire elégedett a nyári programok szervezésével?.

A fehérvári felnőtt lakosság 76 százaléka hallott arról, hogy a város idén emlékévet ünnepel, 24 százaléka saját bevallása szerint nem hallott erről. Akik hallottak a 2013-as emlékévről, mindannyian helyesen tudják, hogy Szent Istvánról emlékezik meg a város. A lakosok fele teljes mértékben egyetért azzal, hogy a 2013-as esztendőt Székesfehérvár városa Szent István emlékévvé nyilvánította, további 38 százalék is támogatja ezt a döntést, míg az ezt elutasítók aránya 2 százalék, illetve minden tizedik lakos bizonytalan ebben a kérdésben.

A fehérvári lakosok 56 százaléka részt vett az idei évben valamilyen városi rendezvényen, a férfiak 65 százaléka, a nők 49 százaléka. Életkor alapján inkább a középkorosztályba tartozók látogattak meg valamilyen városi rendezvényt. Iskolai végzettség alapján nagy különbségek nem láthatóak, az érettségizettek 59 százaléka, az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők és a diplomások 55-55 százaléka volt részese városi rendezvénynek az idei évben. A lakosok közül legtöbben a megújult Fő utca átadásán voltak, ezen kívül többen említették még a Nemzetközi Néptáncfesztivált és a Koronázási Ünnepi Játékokat.
 
A nyári programok szervezésével a fehérvári lakosok elégedettek, akik részt vettek valamilyen rendezvényen, 86 százalékuk teljes mértékben, további 13 százalékuk pedig inkább elégedett volt azzal, ahogy a város a nyári programokat megszervezte. A teljes lakosság körében nézve a kérdést, szintén elégedettség tapasztalható, a lakosok 30 százaléka bizonytalan, de azért, mert ők alapvetően nem vettek részt semmilyen rendezvényen.
 
A fehérvári lakosok 54 százaléka nagyon szeret Székesfehérváron élni, 43 százalékuk is inkább igen, mindössze 3 százalékuk nem szeret a városban élni. A lakosok leginkább a város történelmére, a belvárosra, a település szépségére, a rendezvényekre, a város fejlődésére és a felújításokra büszkék, és leginkább a szemetelést, a rongálást és a roma incidenseket szégyellik a városban.
Eseménynaptár

2024 Július

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
27
8
9
10
11
12
13
14
28
15
16
17
18
19
20
21
29
22
23
24
25
26
27
28
30
29
30
31
    
31